Naleśniki ze szpinakiem i fetą

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne naleśniki ze szpinakiem, które napełnią Cię energią na cały dzień!

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na farsz:

    paczka szpinaku mrożonego (450g)
    ser typu feta (250g)
    plaster sera żółtego
    sól, pieprz
    2 ząbki czosnku
    oliwa z oliwek



    2 jajka
    1,5 szklanki mąki
    szklanka mleka
    szklanka wody gazowanej
    pół łyżeczki soli
    oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Jajko

Naleśniki ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Do miski dodaj wszystkie składniki na ciasto i dokładnie je ze sobą wymieszaj mikserem, aby uzyskać lekko gęstą, ale ciągle płynną masę. W razie potrzeby dodaj wody, aby rozrzedzić masę lub mąki by ją zagęścić.
    2. Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy, tylko tyle by natłuścić powietrznię naczynia.
    3. Smaż naleśniki po kilka minut z każdej strony, aż będą piegowate.
    4. W międzyczasie na drugiej patelni rozgrzej oliwę i umieść na niej zamrożony szpinak. Smaż, aż się rozmrozi i odparuje większość wody.
    5. Następnie dodaj do niego pieprz, odrobinę soli oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
    6. Rozgnieć fetę na drobne kawałki i dodaj je do szpinaku.
    7. Plaster żółtego sera pokrój w drobną kostkę i również dodaj do szpinaku.
    8. Duś na małym ogniu przez około 5 minut, często mieszając, aż sery się rozpuszczą.
    9. Na usmażone naleśniki nałóż farsz i zawiń je w koperty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Jajka Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Obiad Lunch Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować