Naleśniki z twarogiem i gruszkami w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleko, olej rzepakowy, wodę gazowaną, mleko, cukier, cukier wanilinowy, sól, mąkę mikserem dokładnie wymieszać na dość lejące ciasto, zostawić na 30 minut, jeśli ciasto zbyt zgęstnieje to dolać ciut mleka z wodą gazowaną.
2.Patelnia do naleśników 22 cm, raz tylko przetrzeć ręcznikiem papierowym zmoczonym olejem rzepakowym, na bardzo rozgrzaną patelnię chochelką nalać porcję ciasta, smażyć na złocisto z każdej strony.
3.Gruszki pokroić w kostkę, wsypać do garnuszka, wlać wodę, sok z cytryny, cukier i gotować z 8 minut, wystudzić.
4.Każdy naleśnik posmarować twarogiem waniliowym zmiksowanym z jogurtem greckim.
5.Naleśniki złożyć na "4", przed jedzeniem polać gruszką w syropie.
Komentarze