Naleśniki z parówkami, żółtym serem i sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO... do naczynia wlać mleko, dodać jajko. Wymieszać. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, szczyptę soli do smaku. Ciągle mieszając dolać wodę.
2.Usmażyć naleśniki, najlepiej na 2 patelniach od razu, zaoszczędzi to połowę czasu.
3.Na każdy naleśnik położyć plaster sera i parówkę
4.Zwinięte naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przykryć plastrami sera. Efektowniej wygląda jeśli posypie się całość serem startym na tarce.
Włożyć do nagrzanego piekarnika (ok. 180-200 C) na 15 minut.
5.Podawać z sosem czosnkowym. Sos robi się wyjątkowo łatwo. Należy połączyć wszystkie składniki, dobrze wymieszać, odstawić na ok. 10 minut
SMACZNEGO :)
Komentarze