naleśniki z parówkami, żółtym serem i sosem czosnkowym

4.5 (170 ocen)

  • 40 min

kiedy nie wiem co zrobić na obiad..... kiedy nie mam czasu....kiedy chcemy coś przekąsić...kiedy nagle przychodzą znajomi, a w lodówce pusto.... :)

  • 40 min

Składniki:

  • na ciasto naleśnikowe ( ok.14 naleśników) - 40 dag mąki, 1/2 l mleka, 1/2 litra wody, 1 jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli.
    14 cienkich parówek
    14 grubych plastrów sera
    SOS.. 2 łyżki jogurtu, 2 łyżki majonezu, duży ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę, można dodać1 łyżeczkę przyprawy tzatziki.
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Naleśniki z parówkami, żółtym serem i sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • dodajemy składniki 1. CIASTO... do naczynia wlać mleko, dodać jajko. Wymieszać. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, szczyptę soli do smaku. Ciągle mieszając dolać wodę.
  • usmażyć naleśniki 2. Usmażyć naleśniki, najlepiej na 2 patelniach od razu, zaoszczędzi to połowę czasu.
  • zwinąć ruloniki 3. Na każdy naleśnik położyć plaster sera i parówkę
  • piec w piekarniku 4. Zwinięte naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przykryć plastrami sera. Efektowniej wygląda jeśli posypie się całość serem startym na tarce.
    Włożyć do nagrzanego piekarnika (ok. 180-200 C) na 15 minut.
  • smacznego :) 5. Podawać z sosem czosnkowym. Sos robi się wyjątkowo łatwo. Należy połączyć wszystkie składniki, dobrze wymieszać, odstawić na ok. 10 minut
    SMACZNEGO :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować