Naleśniki z farszem ruskim

4.5 (171 ocen)

Przepis na naleśniki z nadzieniem z białęgo sera, ziemniaków i smażonej cebulki. Polecam szczególnie wielbicielom pierogów ruskich:)

Składniki:

  • Naleśniki:
    - 2 jajka
    - 2 szkl mąki
    - 1 szkl wody
    - 1 szkl mleka
    - 1 łyżka cukru
    - szczypta soli
    - 2 łyżki oleju
    - natka pietruszki
    Farsz:
    - 5 dużych ziemniaków
    - 250 g twarogu
    - 1 cebula
    - sól, pieprz




Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z farszem ruskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przesiewamy mąkę, wbijamy jaja, dodajemy cukier, sól, olej, wlewamy wodę i mleko. Wszystko miksujemy, dodajemy posiekana natkę pietruszki. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki.
    Farsz: ziemniaki gotujemy, studzimy, rozgniatamy w misce. Na patelni podsmażamy cebulkę, dodajemy ja wraz z twarogiem do ziemniaków, doprawiamy solą i pieprzem. Naleśniki smarujemy farszem i zawijamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować