Naleśniki z farszem wegetariańskim

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Naleśniki z farszem na ostro, dla prawdziwych łasuchów!

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:
    1 szklanka mleka 3,2%
    2 jajka
    1 szklanka mąki
    łyżka oleju
    szczypta soli

    FARSZ:
    250 g pieczarek
    250 g szpinaku mrożonego posiekanego
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    suszone pomidory kilka sztuk
    ser mozzarella w kulce
    2 łyżki śmietany 18 %
    sól i pieprz do smaku

    Dodatki:
    ser żółty
    pietruszka
    sos słodki z chilli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z farszem wegetariańskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki z farszem 1. Przygotowujemy farsz. Cebulkę i czosnek kroimy na drobno i podsmażamy na patelni, dodajemy drobno pokrojone pieczarki i szpinak oraz posiekane suszone pomidory. Smażymy, dodajemy ser pokrojony w kostkę, śmietanę, sól i pieprz do smaku.

    Smażymy naleśniki, przekładamy farszem i zawijamy. Posypujemy startym żółtym serem i natką pietruszki, wstawiamy na 10 minut do piekarnika na 180 stopni. Polewamy sosem TaoTao. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Farsz Pieczarki Pietruszka Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować