Polecam smaczne naleśniki z mąki dyniowej.
Naleśniki takie zrobiłam pierwszy raz ponieważ kupiłam mąkę dyniową i tak powstały te oto naleśniki. Powiem szczerze że na pewno często będą gościć na moim stole.
Naleśniki z dyniowej mąki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do wyższego naczynia wsypujemy mąkę dyniową, mąkę kukurydzianą oraz mąkę ziemniaczaną. Dodajemy jajka, szczyptę soli cukier kokosowy oraz na końcu szklankę mleka (200 g).
Wszystko razem miksujemy.
Chochelką nabieramy porcje ciasta naleśnikowego, wylewamy na rozgrzaną i leciutko posmarowaną ( dosłownie niewielka ilość) olejem kokosowym patelnię i smażymy naleśniki z obu stron.
Podajemy z dżemem albo z ulubionym twarożkiem lub polane tylko syropem klonowym.
Komentarze