Naleśniki z dyniowej mąki

5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Polecam smaczne naleśniki z mąki dyniowej.
Naleśniki takie zrobiłam pierwszy raz ponieważ kupiłam mąkę dyniową i tak powstały te oto naleśniki. Powiem szczerze że na pewno często będą gościć na moim stole.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mąka dyniowa 4 łyżki,
    mąka kukurydziana 2 łyżki,
    mąka ziemniaczana 1 łyżka,
    jajka 2,
    cukier kokosowy 1 łyżka,
    sól szczypta,
    mleko 1 szkl,(200 g ),
    olej kokosowy,
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Jajko

Naleśniki z dyniowej mąki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • naleśniki z mąki dyniowej 1. Do wyższego naczynia wsypujemy mąkę dyniową, mąkę kukurydzianą oraz mąkę ziemniaczaną. Dodajemy jajka, szczyptę soli cukier kokosowy oraz na końcu szklankę mleka (200 g).
    Wszystko razem miksujemy.
    Chochelką nabieramy porcje ciasta naleśnikowego, wylewamy na rozgrzaną i leciutko posmarowaną ( dosłownie niewielka ilość) olejem kokosowym patelnię i smażymy naleśniki z obu stron.

    Podajemy z dżemem albo z ulubionym twarożkiem lub polane tylko syropem klonowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować