Naleśniki z budyniem i bitą śmietaną

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszny deser z budyniem i bitą śmietaną

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6TRUSKAWKI:
    - truskawki: 10 sztuk
    - cukier puder: 2 łyżki
    - budyń waniliowy: 1 sztuka
    - mleko: 0.5 litra
    - cukier: 4 łyżki
    - mleko do ciasta: 2 szklanki
    - mąka: 0.5 kilograma
    - jaja: 2 sztuki
    - cukier: 1 łyżka
    - sól: 0.25 łyżeczki
    - oliwa: 3 łyżki
    - śmietana kremówka (30-36%) 200 ml: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z budyniem i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 szklanki mleka szczypta soli ok 2 łyżki cukru 2 jajka i ok 2 szklanki mąki miksujemy na ciasto naleśnikowe .dodajemy 3 łyżki oliwy i ponownie miksujemy.Smażymy naleśniki na patelni naleśnikowej bez tłuszczu .
  • 2. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu dodając 2 łyżki cukru .Po ugotowaniu studzimy .
    Śmietanę ubijamy z cukrem . Łączymy zimny budyń z bitą śmietaną .Naleśniki smarujemy kremem układamy pokrojone truskawki i zawijamy naleśnik na cztery,Posypujemy cukrem pudrem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować