Naleśniki - przepis podstawowy

5 (152 ocen)

  • 30 min

do farszu na słodko jak i wytrawnego. Ciasto nie rozwala się podczas pieczenia. Można je zrobić cieniutkie jak i grubsze.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 szklanki mąki pszennej
    3 szklanki wody
    3 jajka
    szczypta soli
    1 łyżka oleju
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki - przepis podstawowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą na jednolite ciasto. Mocno rozgrzać olej na patelni (wtedy naleśniki nie będą się rwać podczas przewracania). Wlewać porcjami ciasto i smażyć z obu stron. Podawać z dowolnym farszem.

Porady

Jeżeli będziemy robić naleśniki na słodko można dodać do ciasta 0,5 szklanki cukru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować