Naleśniki po chełmsku

4.5 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Krystyna i Marian Majówkowie z Chełma zaprosili nas na pyszne naleśniki zapiekane z mięsem i pieczarkami. Krystyna często przygotowuje je dla gości.

Składniki:

  • Ciasto:
    ● 1/2 litra mleka
    ● 30 dag mąki
    ● 2 jajka
    ● szczypta soli

    Farsz:
    ● 1/2 kg mielonego mięsa
    ● 1/2 kg pieczarek
    ● 30 dag żółtego sera
    ● 2 cebule
    ● sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
    ● przyprawa do gyrosa i mielonego mięsa
    ● natka pietruszki
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki po chełmsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubijamy ciasto i smażymy naleśniki na oleju.
  • 2. Mięso mieszamy z przyprawami, smażymy. Pokrojoną cebulę podsmażamy i dodajemy do mięsa. Obrane pieczarki kroimy w talarki, posypujemy przyprawą uniwersalną i smażymy na oleju.
  • 3. Na połowę naleśnika nakładamy farsz, trochę pieczarek i posypujemy startym serem. Naleśnik składamy na pół, posypujemy pieczarkami i serem.
    Zapiekamy, aż ser się roztopi. Podajemy posypane natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować