Naleśniki kukurydziane

0 (0 ocen)

  • 20 min

Smaczne żółciutkie naleśniczki które możemy nadziać każdym nadzieniem, czy też farszem.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki kukurydzianej
    3 jajka
    1/2 l mleka
    szczypta soli
    olej do smażenia

Naleśniki kukurydziane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wbić jajka, dodać szczyptę soli i wlać mleko.Zmiksować. Powoli, cały czas miksując dodawać maki. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. W razie potrzeby dodać więcej mąki lub dolać więcej mleka. patelnię do naleśników rozgrzać, posmarować olejem i wylać na nią niewielką porcję ciasta. Szybko, kolistym ruchem patelni, rozprowadzić ciasto po całej powierzchni i smażyć naleśnik z obu stron. Przełożyć na talerz.Patelnie ponownie posmarować olejem i wylać na nią kolejna porcję ciasta.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy