Naleśniki kokosowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Słodkie, mocno kokosowe naleśniki. Możecie podać je z czym macie ochotę. Świetnie smakują z owocami :)

Składniki:

  • - 200 g mąki pszennej
    - 60 g wiórków kokosowych
    - 155 g mleczka kokosowego
    - 350 ml mleka 2%
    - 2 jajka
    - Szczypta soli
    - 15 g cukru trzcinowego (łyżka)
    - Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiórki kokosowe rozdrobnić lekko przy użyciu blendera.
  • 2. W misce wymieszać mąkę, kokos, sól i cukier. Do tego dodać jajka, mleczko kokosowe, mleko i wszystko dokładnie wymieszać przy pomocy miksera lub dokładnie roztrzepać rózgą. Odstawić ciasto na ok. 15 minut.
  • 3. Po tym czasie przechodzimy do smażenia naleśników. Najlepiej robić to na patelni do tego przeznaczonej. Na patelnię nalać niewielką ilość oleju (dałam olej tylko przed smażeniem pierwszego naleśnika). Na dobrze rozgrzaną patelnię nalewać ciasto na naleśniki i smażyć je z obu stron aż lekko się zarumienią. Podawać z owocami, serem, czekoladą lub z czym macie ochotę.

Porady

Z podanej porcji wychodzi ok. 10 naleśników.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_04-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować