Naleśniki bananowe - bez mąki, cukru i jajek

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szukacie sposobu na szybkie, zdrowe śniadanie? Mam dla was propozycje na dwuskładnikowy, prosty posiłek, który będzie idealną dawką energii na rozpoczęcie dnia. Ciasto z przepisu możesz podzielić na kilka mniejszych naleśników, bądź usmażyć jeden duży placek.

  • 15 min

Składniki:

  • - dojrzały banan
    - 4 łyżki płatków ryżowych
    - odrobina oleju kokosowego do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki bananowe - bez mąki, cukru i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do blendera wrzucamy płatki ryżowe- musimy je rozdrobnić na drobny proszek. Dodajemy dojrzałego, obranego banana i blendujemy całość.
  • 2. Na patelnie dodajemy odrobinę oleju kokosowego, gdy ten się rozgrzeje dodajemy trochę ciasta (1 łyżka - 1 placuszek) i smażymy po minucie z dwóch stron. Podajemy z owocami, dżemami, orzechami. Naleśniki możemy przechowywać w lodówce do 3 dni.

Porady

Jeśli macie ochotę na czekoladowe naleśniki, wystarczy dodać do ciasta 1/2 łyżeczki kakao.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować