Najlepsze żeberka w amerykańskim sosie

4.49 (196 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Najlepsze żeberka jakie dotąd jadłam. Miękkie, soczyste a do tego bardzo aromatyczne. Posmakuja nawet tym co nie lubią żeberek.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1kg żeberek
    1 cebula
    sól, pieprz, słodka i ostra papryka, sól czosnkowa

    Sos:
    1szkl. ketchupu
    1szkl. wody
    3 łyżki octu jabłkowego lub 2 zwykłego
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki sos worcestershire
    2 łyżki cukru
    1 łyżeczka musztardy
Wystaw ocenę:

4.49 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Najlepsze żeberka w amerykańskim sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i papryką. Odstawić na godzinę do lodówki.
    Mięso obsmażyć na złocisto, przełożyć do naczynia żaroodpornego.
    Na tłuszczu z żeberek podsmażyć cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Posypać nią mięso.
    Składniki na sos zagotować w rondelku, zalać nim mięso.
    Całość piec pod przykryciem w 180stopniach przez 1,5, zdjąć pokrywkę i zapiekać jeszcze przez 30minut.

Porady

Pysznie smakują z sałatą lodową lub surówką colesław

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

4.83 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Żeberka duszone w gęstym sosie

To może cię zainteresować