Najlepsze ciasto na pierogi

4.5 (147 ocen)

  • 30 min

Pyszne ciasto na pierogi - nadaje się do każdego typu farszu. Dzięki dodatkowi oleju jest bardzo elastyczne i nie trzeba już dodawać oleju do wody, w której będą się gotowały pierogi.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na ok. 50 sztuk:
    0,5 kg mąki,
    ok 230 - 250 ml ciepłej wody,
    szczypta soli,
    1 - 2 jajka,
    5 łyżek oleju rzepakowego.
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Pierogi

Najlepsze ciasto na pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagniatamy gładkie, elastyczne ciasto. Trwa to ok 10 -15 minut. Ciasto można schować do lodówki i np. same pierogi robić dnia następnego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować