Nagetsy w latkach kukurydzianych

4.5 (141 ocen)

  • 30 min

Jest to ulubione danie moich dzieci. Robię je na każda imprezę z udziałem dzieci.

  • 30 min

Składniki:

  • pierś z kurczaka
    przyprawa do kurczaka złocista
    jajko
    mąka
    płatki kukurydziane
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Nagetsy w latkach kukurydzianych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić na na dość grube prostokąty, obsypać przyprawą i dobrze wymieszać ręką.Płatki pokruszyć wałkiem lub rozdrobnić blenderem. Na patelni rozgrzać olej. Kawałki kurczaka obtaczać w mące,jajku a na koniec w płatkach. Kłaść na rozgrzanym oleju i smażyć na złoto z obu stron.Odsączyć na ręczniku papierowym. Najlepiej smakują oczywiście z frytkami.

Porady

Nagetsy smażyć na małym ogniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować