po 2 duże pieczarki na osobę (ja miałam 8)
0,5 kg zmielonego mięsa z karkówki
15 dag startego sera edamskiego
1 jajko
1 średnia cebula
zielona pietruszka
masło
1ząbek czosnku
keczup
przyprawy:
vegeta natur, pieprz mielony, maggi
Nadziewane pieczarki w serowych czapeczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki czyścimy, odcinamy trzonki. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, czosnkiem, podsmażoną na maśle cebulką pokrojona w bardzo drobną kostke, drobno posiekaną natką pietruszki 2/3 startego żółtego sera. Dodajemy posiekane drobno trzonki i mieszamy z mięsem. Doprawiamy do smaku. Napełniamy kapelusze, polewamy keczupem i posypujemy resztą sera. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20 min. w 170*C
Komentarze