Nadziewane pieczarki w serowych czapeczkach

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smaczne danie na obiad lub ciepłą kolację.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • po 2 duże pieczarki na osobę (ja miałam 8)
    0,5 kg zmielonego mięsa z karkówki
    15 dag startego sera edamskiego
    1 jajko
    1 średnia cebula
    zielona pietruszka
    masło
    1ząbek czosnku
    keczup
    przyprawy:
    vegeta natur, pieprz mielony, maggi
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Nadziewane pieczarki w serowych czapeczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki czyścimy, odcinamy trzonki. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, czosnkiem, podsmażoną na maśle cebulką pokrojona w bardzo drobną kostke, drobno posiekaną natką pietruszki 2/3 startego żółtego sera. Dodajemy posiekane drobno trzonki i mieszamy z mięsem. Doprawiamy do smaku. Napełniamy kapelusze, polewamy keczupem i posypujemy resztą sera. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20 min. w 170*C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować