Nadziewane pieczarki

4.5 (184 ocen)

  • 40 min

Bardzo lubię to danie, wyśmienicie smakuje połączenie pieczarek z mięsem i wygląda także bardzo efektownie. Zarówno pyszne na obiad jak i na poczęstunek dla gości.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg dużych pieczarek
    0,5 kg filetów z kurczaka
    sól
    pieprz
    jajka
    bułka tarta
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Nadziewane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy i odrywamy ogonki uważając aby nie uszkodzić kapeluszy. Każdy kapelusz solimy.
  • 2. Farsz : Mięso z kurczaka mielimy razem z ogonkami i przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie zmielonym mięsem nadziewamy bogato każdą pieczarkę i maczamy w jajku i bułce tartej, smażymy na głębokim oleju z obu stron. Smacznego

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować