Nadziewane cukiniowe roladki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Dobrze smakuje z daniami z grilla.Jest źródłem wielu witamin.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała młoda cukinia
    250 g twarogu półtłustego
    3 łyżki śmietany zakwaszanej
    pęczek szczypiorku
    kilka rzodkiewek
    oliwa do posmarowania
    pieprz
    sól
    gałązki koperku
    skórka cytryny

Nadziewane cukiniowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie umyć,odkroić końcówki.Wzdłuż pociąć cienkie plastry,oprószyć solą i pieprzem.Grill posmarować oliwą,cukinie lekko podsmażyć z obu stron.
    2.Twaróg wymieszać ze śmietaną na gładką papkę,dodać pokrojony na drobno szczypiorek,oraz rzodkiewke,przyprawić solą i pieprzem.
    3.Grillowane plastry cukinii posmarować warstwą masy twarogowej,zwijać w rulony,spiąć wykałaczką.

Porady

Cukinie można także podsmażyć na patelni.

Komentarze

Podobne przepisy