Nadziewana szynka z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso opłukać, oczyścić z błonek, przekroić wzdłuż tworząc kieszonki. Natrzeć solą i pieprzem i odłożyć na pół godziny. Oliwki odsączyć, pokroić na połówki, zaś mozzarellę pokroić w grubsze plasterki. W powstałe kieszonki ułożyć starannie : mozzarellę, pomidory suszone, oliwki, posypać suszonym oregano i dobrze obwiązać grubszą nitką. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą z pomidorów suszonych, posypać oregano. Nakryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30-40 minut. Pod koniec pieczenia zdjąć folię i zrumienić. Możemy podawać na zimno i jak i na ciepło do drugiego dania.
Komentarze