Nadziane mielone

4.5 (172 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszny sposób na urozmaicenie mięsa mielonego.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -400 g mięsa mielonego
    - 6 plasterków żółtego sera
    - 10 plasterków sera żółtego
    - 3/4 bułki
    - 1 jajko
    - 1 cebulka
    - mleko do namoczenia bułki
    - 1 ząbek czosnku
    - sól, pieprz, majeranek
    - bułka tarta
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Szynki

Nadziane mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, podsmażamy na złoty kolor. Dodajemy do mięsa mielonego, które wkładamy do miski.
  • 2. Bułkę moczymy w mleku, następnie odsączamy, wyciskamy nadmiar mleka i dodajemy do mięsa.
  • 3. Mięso przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem oraz wyciśniętym ząbkiem czosnku. Dodajemy 1 jajko. Całość dokładnie mieszamy.
  • 4. Szynkę oraz ser kroimy w paski. Następnie z mięsa robimy niewielkie kulki, rozpłaszczamy je, w środek kładziemy ser i szynkę, następnie zawijamy mięso tak, aby szynka i ser nie wychodziły na zewnątrz. Gotowe mięso panierujemy w bułce tartej.
  • 5. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Smażymy dokładnie z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Mięso Sery Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować