musztardowe uda z górą kapusty

0 (0 ocen)

  • 60 min

udka marynowane w musztardzie z surówką z kapusty pekińskiej

  • 60 min

Składniki:

  • jedno duże lub dwa małe udka z kurczaka
    250 g kapusty pekińskiej
    zielona cebulka
    musztarda
    sos sałatkowy

Musztardowe uda z górą kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka myjemy, nakłuwamy i nacieramy musztardą. Odstawiamy na noc do lodówki.
  • 2. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i wkładamy udka (najlepiej użyć rusztu, ale jeżeli ktoś nie ma to można je położyć na folii aluminiowej). Pieczemy 30 minut, zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy jeszcze około 15 minut (aż udka będą miękkie).
  • 3. Myjemy i szatkujemy kapustę, dodajemy posiekaną cebulkę i mieszamy z sosem sałatkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy