Muszle faszerowane tuńczykiem

5 (193 ocen)

Pyszne muszle na przystawkę.

Składniki:

  • 250 gram makaronu muszle duże
    4 jajka
    1 papryka czerwona
    3 ogórki kiszone
    1 puszka tuńczyka rozdrobnionego
    2 łyżki majonezu
    pieprz kolorowy do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Dania z makaronem

Muszle faszerowane tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Muszle faszerowane tuńczykiem 1. Makaron muszle gotujemy w osolonej wodzie.
  • Muszle faszerowane tuńczykiem 2. Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Jajka, ogórki i paprykę kroimy w drobną kostkę.
  • Muszle faszerowane tuńczykiem 3. Do jajek, ogórka i papryki dodajemy odsączonego tuńczyka.
  • Muszle faszerowane tuńczykiem 4. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
  • Muszle faszerowane tuńczykiem 5. Na koniec dodajemy majonez , delikatnie mieszamy i faszerujemy muszle.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować