Mus z makreli i jajek na kanapki

5 (194 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ten mus robię z makreli wędzonej, która jest za słona lub bez smaku. Po doprawieniu mam smaczne smarowidło do pieczywa.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 ugotowane na twardo jajka
    1 wędzona makrela
    1 cebula
    sól i pieprz do smaku
    2 łyżki majonezu
    Dodatkowo:
    warzywa wedle uznania
    pieczywo
Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Mus Musy Jajko Pasty

Mus z makreli i jajek na kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Jajka obieram, kroję na mniejsze kawałki, dodaję do nich obraną ze skóry i ości makrelę, majonez, posiekaną cebulę, miksuję blenderem , doprawiam solą i pieprzem, mieszam. Mus podaję z warzywami i pieczywem.

Porady

Tak przygotowany mus można podać na imprezie np. na krakersach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Makrela

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować