Mus z czerwonej porzeczki (przecier)

2 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Przecier z przegotowanych bez wody czerwonych porzeczek. Z takiego przecieru robię mus porzeczkowy do ciast.

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • czerwona porzeczka 70 dag
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Mus Przetwory Musy Dodatki

Mus z czerwonej porzeczki (przecier) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mus z czerwonej porzeczki (przecier). 1. Wymyte, obrane z gałązek porzeczki gotujemy 30 minut, przecieramy przez sitko. Przetarte porzeczki ponownie umieszczamy w garnku, doprowadzamy do wrzenia, dokładnie mieszamy. Dobrze wymieszany gorący mus wlewamy do pół litrowego słoika. Szczelnie zamykamy, studzimy i ostudzony wstawiamy do lodówki. Robiąc mus do ciasta lub sernika na zimno, wystarczy zawartość słoiczka zagotować i wymieszać z galaretką krystaliczną lub 2 łyżkami żelatyny.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować