Mus jeżynowo-bananowy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Idealny na upalne dni.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dkg jeżyn (mogą być mrożone)
    2 dojrzałe banany
    5 łyżek jogurtu greckiego
    2 łyżki miodu
    opakowanie serka homogenizowanego waniliowego
    listki mięty do dekoracji+kilka jeżyn

Mus jeżynowo-bananowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wrzucić jeżyny,pokrojone banany i resztę składników,całość dokładnie zblendować.
    2.Mus przelać do kubeczków,udekorować listkami mięty,oraz pozostałymi jeżynami.Schłodzić.

Porady

Mus można posypać pestkami słonecznika.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy