Muffiny z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Przesiewamy mąkę do miski, dodajemy suche składniki czyli cukier, sodę i proszek do pieczenia.
Do drugiej miski wlewamy jogurt, jajo, roztopione masło i masło orzechowe.
Mokre składniki mieszamy na jednolitą masę. Dodajemy je do suchych i mieszamy.
Masę przekładamy łyżką do formy – każdą dziurę wypełniamy do dwóch trzecich.
Część masła orzechowego podgrzałam w mikrofali i na połowę muffinek nałożyłam łyżeczkę masła, resztę posypałam orzeszkami ziemnymi.
Pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 minut, w międzyczasie sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już suche.
Upieczone muffinki przekładamy na kuchenną kratkę i ostudzimy.
Smacznego!
Komentarze