Muffiny z masłem orzechowym

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Uwielbiam muffiny, mogę śmiało powiedzieć, że jestem muffinową maniaczką! Ostatnio zrobiłam z masłem orzechowym i orzeszkami. Sypkie, słodko słone, dla wielbicieli masła orzechowego myślę, że idealne

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka pszenna: 200 gramów
    - cukier: 100 gramów
    - masło: 100 gramów
    - masło orzechowe kremowe: 4 łyżki
    - jajo: 1 sztuka
    - jogurt naturalny mały kubek: 1 sztuka
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - soda oczyszczona: 0.5 łyżeczki
    - niesolone orzeszki ziemne: 100 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffiny z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • muffiny z masłem orzechowym 1. Przygotowanie:
    Przesiewamy mąkę do miski, dodajemy suche składniki czyli cukier, sodę i proszek do pieczenia.

    Do drugiej miski wlewamy jogurt, jajo, roztopione masło i masło orzechowe.
    Mokre składniki mieszamy na jednolitą masę. Dodajemy je do suchych i mieszamy.

    Masę przekładamy łyżką do formy – każdą dziurę wypełniamy do dwóch trzecich.
    Część masła orzechowego podgrzałam w mikrofali i na połowę muffinek nałożyłam łyżeczkę masła, resztę posypałam orzeszkami ziemnymi.

    Pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 minut, w międzyczasie sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już suche.
    Upieczone muffinki przekładamy na kuchenną kratkę i ostudzimy.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło orzechowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować