Muffiny na słono

4.67 (200 ocen)

  • 50 min

Jest to ciekawa alternatywa dla słonych przekąsek. Jest szybka, tania i wzbogaci codzienne menu.

  • 50 min

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szklanki maki pszennej
    jajko
    pół szklanki oliwy z oliwek
    szklanka mleka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Dodatki:
    zielona papryka pokrojona w kostkę
    ok. 100g żółtego sera startego na tarce o grubych oczkach
    ok. 200g wędliny
    4 ząbki czosnku
    przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.67 (200 ocen)

Zobacz również:

Muffinki Przekąski

Muffiny na słono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzewamy do 220 st.
    Formę do muffinek smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia.
    Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia do miski.
    Jajko, mleko i oliwę miksujemy. Przelewamy mokre składniki do suchych i
    mieszamy dokładnie łyżką.
    Porcje ciasta nakładamy łyżką.
    Wkładamy do piekarnika na ok. 20min w 200-220 st

Porady

Świetnie smakuje z keczupem na zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować