Jest to ciekawa alternatywa dla słonych przekąsek. Jest szybka, tania i wzbogaci codzienne menu.
50 min
Składniki:
Ciasto:
2 szklanki maki pszennej
jajko
pół szklanki oliwy z oliwek
szklanka mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Dodatki:
zielona papryka pokrojona w kostkę
ok. 100g żółtego sera startego na tarce o grubych oczkach
ok. 200g wędliny
4 ząbki czosnku
przyprawa uniwersalna
Muffiny na słono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik nagrzewamy do 220 st.
Formę do muffinek smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia.
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia do miski.
Jajko, mleko i oliwę miksujemy. Przelewamy mokre składniki do suchych i
mieszamy dokładnie łyżką.
Porcje ciasta nakładamy łyżką.
Wkładamy do piekarnika na ok. 20min w 200-220 st
Komentarze