Muffiny lawendowe z kremem z białej czekolady

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Muffinki z dodatkiem lawendy udekorowane kremem z białej czekolady. Świetne połączenie delikatnego aromatu lawendowego z jogurtowo-czekoladowym kremem.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Muffinki:
    Mąka pszenna - 150g
    Cukier - 50g
    Cukier waniliowy - 1 łyżeczka
    Jajko - 1szt
    Mleko - 75ml
    Olej - 50ml
    Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
    Lawenda kwiaty świeże - 3 łyżki + do dekoracji

    Masa:
    Jogurt grecki naturalny - 200ml
    Biała czekolada - 100g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffiny lawendowe z kremem z białej czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Muffiny lawendowe z kremem z białej czekolady 1. Muffiny:
    Mieszamy osobno składniki suche i mokre. Na końcu łączymy. Wykładamy do formy wyłożonej papilotkami i pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut.

    W tym czasie robimy krem:
    Czekoladę łamiemy na kostki i roztapiamy w kąpieli wodnej. Kiedy zupełnie się rozpuści dodajemy jogurt i mieszamy (nadal w kąpieli wodnej, aby czekolada nie stwardniała podczas łączenia z jogurtem). Masę wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.

    Upieczone babeczki suszymy na kratce. Dekorujemy kremem czekoladowym i posypujemy kwiatami lawendy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Lawenda

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

4.98 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie
tort

To może cię zainteresować