Muffiny buraczano - kakaowe

5 (152 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Błyskawiczne w przygotowaniu, nietypowe muffiny. Przepis ze strony BBC Good Food.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - burak średni: 2 sztuki
    - mąka: 180 gramów
    - cukier brązowy,drobny: 170 gramów
    - olej: 200 mililitrów
    - jajko świeże: 3 sztuki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - kakao: 75 gramów
Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffiny buraczano - kakaowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Uzbrajamy się w cierpliwość i gotujemy buraki (bez obierania) do miękkości.

    Studzimy i obieramy.

    Mąkę, kakao, proszek i cukier mieszamy w misce.

    W drugiej misce miksujemy buraczki na puree.

    Dodajemy po jednym jajku, miksujemy.

    Robimy wgłębienie w masie buraczano - jajecznej i wsypujemy suche składniki.

    Delikatnie i dokładnie mieszamy.

    Masę wylewamy do foremek ułożonych na blasze i pieczemy w 180 st. ok. 30 minut.

    Po upieczeniu i wystudzeniu na kratce posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować