Proste, pyszne i klasyczne, bo mieszane łyżką - muffiny bananowe z kawałkami migdałów. Jeden z najprostszych i w zasadzie niezawodnych przepisów na szybki wypiek, który z pewnością ucieszy domowników.
Składniki:
Składniki na 12 sztuk:
1 i 1/2 szklanki mąki
pół szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
2 dojrzałe banany
100 ml mleka
50 g migdałów w płatkach lub słupkach
Muffiny bananowe z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Banany rozgnieść widelcem na papkę.
Jajka zmiksować z mlekiem, połączyć z bananami.
2.W osobnej misce wymieszać ze sobą suche składniki, czyli mąkę, proszek do pieczenia, cukier i migdały. Połączyć z ubitymi jajkami z mlekiem i bananami. Wszystko wymieszać dokładnie łyżką.
3.Masę nakładać do formy na muffiny wyłożonej papierowymi papilotkami.
Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 15-18 minut w 190 stopniach.
Komentarze