Muffinkowe jajka w majonezie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Foremki sylikonowe posmarować olejem, włożyć do naczynia do zapiekania i wbić do każdej po jednym jajku,delikatnie aby żółtko nam się nie rozlało.
2.Jajko posolić, polać jedną łyżką śmietany i niewielką ilością oliwy z oliwek.Zagotować wodę i wlać do naczynia do połowy wysokości muffinek.
3.Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać ok. 10 minut.Jajka wyjąć z foremek i wystudzić. Majonez wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Przygotować głębszy półmisek,ozdobić liściem sałaty i zalać majonezem.Na majonez wyłożyć muffinkowe jajka,udekorować kleksem majonezu,rzodkiewką,liściem pietruszki.
Komentarze