Muffinkowa baba nie tylko na Wielkanoc

0 (0 ocen)

muffinkowa baba jest niezwykle wilgotna, delikatna i w trakcie jedzenia chce się ją jeść......SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • MOKRE=
    2 jajka,
    1,5 szklanki maślanka,
    1/2 szklanki olej,
    3/4 szklanki cukier,
    2 łyżki wiórki kokosowe
    SUCHE=
    2i1/4 szklanki mąka tortowa Basia,
    2 łyżeczki proszek do pieczenia,
    1 łyżeczka soda
    BUDYŃ=
    1 budyń waniliowy ugotować w 400 ml mleka,
    do zimnego mleka wsypać 2 łyżki cukru i 6 łyżek wiórek kokosowych i zagotować - wymieszać z rozmieszanym budyniem - budyń ostudzić
    DŻEM= np. wiśniowy 4 łyżki rozetrzeć na talerzu
    LUKIER= np. zielony dr. Oetkera
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki Lukier

Muffinkowa baba nie tylko na wielkanoc - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etapy przygotowania 1. MOKRE składniki mieszamy dobrze z cukrem i kokosem.....

    SUCHE składniki wsypujemy do mokrych i nie za dokładnie mieszamy.....

    3/4 ciasta przełożyć do silikonowej z kominkiem formy 26cm - na ciasto rozłożyć budyń - na budyń roztarty dżem - i resztę ciasta na wierzch.....

    piec w 200C około 40 -45 minut.....

    babę zostawić do całkowitego wystudzenia - budyń musi się zastygnąć - inaczej baba się popęka.....

    zimna babę wyjąć na talerz i polać lukrem zielonym - lukier wg instrukcji na opakowaniu.....

    posypać kolorową posypką.....
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Salatka z kurczaka, jajek i selera

To może cię zainteresować