Muffinki z mascarpone i borówkami

3.8 (5 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Delikatne, wilgotne i puszyste.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 i ½ szklanki mąki pszennej
    ½ szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy
    1 jajko
    125 g roztopionego masła
    ¾ szklanki serka mascarpone
    1 szklanka borówek
Wystaw ocenę:

3.8 (5 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffinki z mascarpone i borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Muffinki z mascarpone i borówkami 1. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Mieszamy.
    W oddzielnym naczyniu mieszamy roztopione masło, mascarpone i jajko.
    Mokre składniki łączymy z suchymi. Krótko miksujemy (tylko do połączenia, to gwarantuje, że muffinki będą mięciutkie i puszyste). Dodajemy borówki. Mieszamy.
  • Muffinki z mascarpone i borówkami 2. Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Wypełniamy je masą do wysokości ¾ foremki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º. Pieczemy ok. 25 minut. Pozostawiamy do wystudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować