Muffinki z kokosową kruszonką

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Muffinki wzbogacone o kokosową kruszonkę.

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szkl mąki pszennej
    1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
    ½ szkl cukru
    ½ szkl maślanki/ jogurtu
    2 jajka
    100g masła
    owoce

    Kruszonka:
    ½ szkl mąki pszennej
    1 łyżka cukru pudru
    3 łyżki wiórków kokosowych
    3 łyżki masła

    Dodatkowo:
    cukier puder lub polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Muffinki z kokosową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztopić i wystudzić. Połączyć ze sobą w jednej misce składniki suche, a w drugiej składniki mokre. Wymieszać je ręką. Dodać składniki suche do składników mokrych i wymieszać je delikatnie ręką.

    Do silikonowych foremek nałożyć po łyżce ciasta, na to owoce i posypać kruszonką. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku około 20 minut (termoobieg) w 160 stopniach.

    Oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować