Mój przepis jest banalnie prosty, wystarczy wszystkie składniki na ciasto dać do miski, dokładnie wymieszać i gotowe! Dodatkowo możemy je ozdobić, dzięki temu będą pięknie prezentować się na stole.
Muffinki z jagodmi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto dajemy do miski i dokładnie mieszamy łyżką do połączenia składników. Do ciasta dodajemy borówki i delikatnie mieszamy. Ciasto nalewamy do foremek. Piekarnik rozgrzewamy. Do piekarnika wkładamy blaszkę z muffinami i pieczemy w 170 stopniach przez 20-30 min do tzw. suchego patyczka. Upieczone muffiny odstawiamy do ostygnięcia.
Zimne mleko ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem śnieżki w proszku. Do ubitej piany dodajemy barwnik spożywczy i mieszamy łyżką. Następnie za pomocą szprycy ozdabiamy ostygnięte muffiny. Dodatkowo wierzch babeczek możemy ozdobić świeżymi jagodami oraz jadalnymi koralikami.
Komentarze