Muffinki z jagodmi

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób

Mój przepis jest banalnie prosty, wystarczy wszystkie składniki na ciasto dać do miski, dokładnie wymieszać i gotowe! Dodatkowo możemy je ozdobić, dzięki temu będą pięknie prezentować się na stole.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • mąka pszenna 1,5 szklanki,

    jajka 3 szt,

    cukier pół szklanki,

    proszek do pieczenia 1 łyżeczka,

    olej pół szklanki,

    skórka z pomarańczy 1 łyżeczka,


    dodatkowo:

    jagody 100 g,

    śnieżka w proszku 1 opakowanie,

    mleko 3/4 szklanki,

    barwnik spożywczy (niebieski) 1 łyżeczka,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki Krem

Muffinki z jagodmi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto dajemy do miski i dokładnie mieszamy łyżką do połączenia składników. Do ciasta dodajemy borówki i delikatnie mieszamy. Ciasto nalewamy do foremek. Piekarnik rozgrzewamy. Do piekarnika wkładamy blaszkę z muffinami i pieczemy w 170 stopniach przez 20-30 min do tzw. suchego patyczka. Upieczone muffiny odstawiamy do ostygnięcia.

    Zimne mleko ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem śnieżki w proszku. Do ubitej piany dodajemy barwnik spożywczy i mieszamy łyżką. Następnie za pomocą szprycy ozdabiamy ostygnięte muffiny. Dodatkowo wierzch babeczek możemy ozdobić świeżymi jagodami oraz jadalnymi koralikami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować