Muffinki z colą i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zrobić drinki.Przygotować 2 buteleczki,do każdej z nich wlać po 50 ml syropu Grenadine,po 100 ml wódki i uzupełnić całość wodą gazowaną.Wstawić do lodówki.
2.Przygotować muffinki.W jednej misce wymieszać suche składniki a w drugiej mokre.Mokre składniki połączyć z suchymi,wymieszać tylko do połączenia i nałożyć do papilotek - z tej porcji wychodzi 12 muffinek.Piec około 25 minut w temperaturze 190 C.
3.Galaretkę wiśniową rozpuścić w 250 ml wody i wylać na płaski talerz.Po zastygnięciu foremką w kształcie serca wyciąć serduszka.
4.Z upieczonych muffinek ściąć wierzchy i tą samą foremką,którą wycinaliśmy galaretkę wyciąć serca.Wycięty wierzch posmarować nutellą od spodu a z góry posypać cukrem pudrem i przykleić go z powrotem do muffinki.W wyciętym serduszku umieścić serduszko z galaretki.Muffinki dekoracyjnie obwiązać czerwoną wstążeczką.
5.Wyjąć z lodówki drinki.Do buteleczek włożyć słomki.
Komentarze