MUFFINKI PEŁNOZIARNISTE

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Łatwe i proste babeczki.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • * 300 g mąki pszennej pełnoziarnistej
    * 50 g cukru trzcinowego
    * 2 łyżeczki cukru wanilinowego
    * 2 jajka
    * 150 ml wody gazowanej mineralnej
    * 100 ml oleju
    * 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffinki pełnoziarniste - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce wymieszamy mąkę, cukier, cukier wanilinowy i proszek do pieczenia.
    W drugiej misce mieszamy trzepaczką gazowaną wodę mineralną, olej i jajka.
    Następnie mieszamy trzepaczką składniki z obu misek. Nie mieszamy długo, lecz tylko do momentu połączenia się składników. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Ciasto nakładamy do papilotek. Muffinki pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 30 minut, do suchego patyczka, w temperaturze 180°C (grzałka góra- dół). Studzimy przez parę minut przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Następnie wyciągamy i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować