Muffinki kokosowe w polewie z białej czekolady

4.49 (161 ocen)

  • 35 min

Propozycja dla smakoszy ciast kokosowych, dla których biała pierzynka kokosowa jest największą ucztą deserową...

  • 35 min

Składniki:

  • Ciasto na 12 muffinek
    1 i 1/4 szklanki mąki pszennej
    3/4 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    1 1/3 szklanki wiórek kokosowych
    1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
    2/3 szklanki mleczka kokosowego lub śmietanki 30 %
    1/2 szklanki oleju
    2 jajka

    Polewa:
    100 g białej czekolady
    1 szklanka wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

4.49 (161 ocen)

Muffinki kokosowe w polewie z białej czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki suche łączymy ze sobą w jednej misce, w drugiej zaś składniki mokre.
    Zawartość miski ze składnikami suchymi wsypujemy do mokrych.
    Dokładnie mieszamy łyżką drewnianą lub trzepaczką.
    Formę do muffin wykładamy papilotkami, a w nich umieszczamy ciasto.
    Pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut.
    Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.
    Wystudzone muffinki polewamy roztopioną białą czekoladą i posypujemy wiórkami.
    SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować