Muffinki jabłkowe

0 (0 ocen)

  • 45 min

Takie moje ulubione :)

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI MOKRE:
    2 jajka
    niecałe pół kostki masła- rozpuszczone (może być gorące)
    200 g jogurtu naturalnego
    3-4 średnie jabłka pokrojone w kostkę

    SKŁADNIKI SUCHE:
    2,5 szklanki mąki
    niepełna szklanka cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    DODATKI:
    cukier wanilinowy
    cynamon

Muffinki jabłkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać osobno składniki mokre i suche, następnie połączyć je ze sobą (mokre+suche). Masę przełożyć do foremek. Posypać cukrem wanilinowym i cynamonem.
    Piec w temp 180C przez 30 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy