Muffinki czekoladowe z budyniem i jabłkami

4.51 (188 ocen)

  • 20 min

Najlepsze muffinki jakie jadłam. Mój mąż pochłonął na raz 11 sztuk, a podobno nie przepada za słodkościami;) jest to dobry pomysł na walentynki:)

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na 18 muffinek:

    2 szklanki mąki
    3 łyżki kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    1 rozpuszczona margaryna Palma z Murzynkiem
    2 obrane i pokrojone w kostkę jabłka
    5 jajek
    1 szklanka cukru
    1 opakowanie cukru z wanilią
    cukier puder- do posypania

    Budyń:
    1 budyń śmietankowy
    400 ml mleka
Wystaw ocenę:

4.51 (188 ocen)

Muffinki czekoladowe z budyniem i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy budyń wg przepisu na opakowaniu. Studzimy.
    Masa: Jajka łączymy z cukrem i cukrem z wanilią, miksujemy, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, sodę oczyszczoną. Do masy wlewamy wystudzoną rozpuszczoną margaryną.
    Do formy na muffinki dodajemy 1 łyżkę masy, kilka kostek jabłka, 1 łyżkę budyniu i 1 łyżkę masy. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok 20 min. Po wystudzeniu muffinek posypujemy cukrem pudrem.

Porady

Świetnie smakują różne wariacje tych muffinek: np. 1 łyżka masy, 1 łyżka budyniu, 1 łyżka masy lub 1 łyżka masy, kilka pokrojonych jabłek, 1 łyżka masy lub 2 łyżki masy (do połowy foremki)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować