Muffinki cappuccino z rabarbarem i miętą

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Skoro sezon na rabarbar, to czemu go nie wykorzystać w pełni? :)

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    2/3 szklanki cukru
    2 duże jajka
    cukier waniliowy
    0,5 szklanki oleju rzepakowego
    ¾ szklanki mleka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łodygi obranego rabarbaru
    garść drobno posiekanej mięty
    2 łyżki cappuccino z belgijską czekoladą
    papilotki do muffinek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Muffinki Cappuccino

Muffinki cappuccino z rabarbarem i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i cappuccino. Do suchych składników dodać mleko i olej. Rabarbar pokroić w drobne kawałki, razem z posiekaną miętą dodać do ciasta, dokładnie wymieszać. Papilotki wyłożyć w blaszce na muffinki, wykładać po 2/3 wielkości papilotek i piec 30 minut w 180 st. C. Oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięta Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować