Muffinki Brownie

4.5 (143 ocen)

  • 40 min

Czekoladowe muffinki, na osłodę.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki na 12 sztuk
    120g masła
    90g gorzkiej czekolady
    1 szklanka cukru
    1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
    4 jajka
    1 szklanka maki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao
    200g posiekanej czekolady deserowej
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffinki brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Muffinki Brownie 1. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
    Rozpuszczamy masło z czekoladą w kąpieli wodnej. Ubijamy trzy minuty wraz z cukrem i ekstraktem waniliowym. Dodajemy po jednym jajku, cały czas mieszając. Wsypujemy mąkę i kakao. Mieszamy, aż składniki się połączą. Łączymy z posiekaną czekoladą. Do foremek na muffinki wkładamy papilotki, wlewamy ciasto do ¾ ich wysokości. Pieczemy 20-25 minut. Po wyłączeniu piekarnika pozostawiamy na 5 minut w formie, wyjmujemy, studzimy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować