Muffinki bananowe z orzechami i żurawiną

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Muffiny mają to do siebie, że są szybkie do przygotowania, a dodatki sprawiaja, że za każdym razem mogą smakować inaczej

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - masło (rozpuszczone): 130 gramów
    - cukier puder: 150 gramów
    - banany (średniej wielkości, dojrzałe): 3 sztuki
    - śmietana (kwaśna): 4 łyżki
    - jaja: 2 sztuki
    - soda (rozpuszczona w odrobinie wody): 1 łyżeczka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - mąka: 300 gramów
    - orzechy włoskie (posiekane): 0.5 szklanki
    - suszona żurawina: 100 gramów
    - biała czekolada (posiekana): 70 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Muffinki bananowe z orzechami i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W większym rondelku rozpuścić masło. Ściągnąć z palnika, dodać cukier, wanilię, banany, rozgnieść je widelcem. Wlać śmietanę, dodać jajka i wymieszać. Dodać sodę, proszek, mąkę, wymieszać. Na końcu wrzucić orzechy, żurawinę i białą czekoladę, wymieszać.
    Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Nałożyć do nich gotowe ciasto (nie do pełna, urosną).
    Piec około 20 minut w temperaturze 180ºC, aż będą miały kolor jasnozłoty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować