Morszczuk z papryką i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Tak przygotowana ryba, jest dobrym pomysłem na piątkowy obiad. Szybko i smacznie.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag. filetów z morszczuka
    30 dag. pieczarek
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    1 papryczka ostra
    2 pomidory bez skóry
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki śmietany
    2 łyżki masła
    1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
    sól i pieprz do smaku
    2 łyżki pokrojonego szczypiorku
    Dodatkowo:
    ugotowany makaron
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Morszczuk z papryką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Morszczuk z papryką i pieczarkami 1. Filety morszczuka kroję na kawałki, posypuję solą, papryką, mieszam. Odstawiam. Na maśle szklę pokrojona cebulę i czosnek, dodaje pokrojone:
    pieczarki, papryki i pomidory, mieszam, podsmażam. Dodaje śmietanę, natkę pietruszki i rybę, duszę do miękkości. W razie potrzeby doprawiam solą i pieprzem. Podaję z makaronem, posypane pokrojonym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Morszczuk Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować