Modra kapusta

5 (200 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Moja babcia jest mistrzynią. Wszyscy uwielbiają jej kuchnię. Ta kapusta jest według jej przepisu. Cudowna.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • - 1 główka modrej kapusty
    - 2 cebule
    Zalewa:
    - ½ litra wody
    - 3 łyżki cukru
    - 3 łyżki octu
Wystaw ocenę:

5 (200 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Modra kapusta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę.
  • 2. Zalewa: Wodę z cukrem zagotować. Dodać ocet. Wymieszać.
  • 3. Do miski wsypać cebulę i zalać gorącą zalewą. Po około 2 minutach dodać kapustę. Przyprawić pieprzem i 3 łyżkami oleju. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować