MOCNO CZEKOLADOWE MUFFINKI Z MASĄ SEROWO-KOKOSOWĄ

0 (0 ocen)

  • 30 min

PYSZNE, MEGA CZEKOLADOWE BABECZKI Z SEROWYM NADZIENIEM.

  • 30 min

Składniki:

  • - 100g gorzkiej czekolady
    - 150 ml mleka
    - 200 g margaryny
    - 150 g pudru
    - 250 g mąki
    - łyżeczka proszku
    - szczypta soli
    - 4 łyżki kakao
    - 2 jajka
    - łyżeczka cukru waniliowego

    - 200 g twarogu
    - łyżka cukru
    - ok. łyżka wiórków kokosowych

Mocno czekoladowe muffinki z masą serowo-kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z margaryną i mlekiem. Ostudzić.
    W misce wymieszać mąkę, proszek, kakao, sól i puder. Jaja ubić z cukrem waniliowym. Następnie do suchych składników dodawać partiami ubite jaja i ostudzoną czekoladę i wymieszać.

    Twaróg wymieszać z cukrem i wiórkami kokosowymi.

    Do foremek na muffinki wyłożyć ok. łyżkę ciasta, następnie łyżeczkę masy twarogowej i przykryć ciastem.

    Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok. 17-18 min.


    Z podanego przepisu wyszły ok. 22 niezbyt duże muffinki.

Komentarze

Podobne przepisy