Mocno czekoladowa tarta z wiśniami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Tarta wprost rozpływa się w ustach. Idealna propozycja dla osób lubiących brownie. Najlepiej smakuje podana jeszcze na ciepło, kiedy czekolada jest płynna i cudownie wypływa ze środka.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na formę o średnicy ok. 22cm
    na ciasto
    -200 g mąki pszennej
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia
    -2 łyżki kakao
    -125 g margaryny
    -1 jajko
    -3 łyżki śmietany
    -3-4 łyżki cukru
    -szczypta soli
    na masę
    -250 g białego sera
    -1 jajko
    -2 łyżki kakao
    -4 łyżki śmietany
    -2 łyżki budyniu czekoladowego w proszku lub mąki ziemniaczanej
    -4 łyżki cukru
    -1 szkl. wiśni (mogą być mrożone. Ja użyłam wydrylowanych w słoikach domowej roboty)
    -1 tabliczka gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Tarta czekoladowa Brownie

Mocno czekoladowa tarta z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiśnie wyłożyć na sito by się rozmroziły (jeśli są mrożone) i obciekły.
    Składniki na ciasto przełożyć do miski i szybko zagnieść. Formę do tarty natłuścić i wysypać tartą bułką. Wylepić przygotowanym ciastem. wysypać groch lub ułożyć specjalne obciążniki do pieczenia tart. Piec przez ok. 20 minut w temp. 180 st.
    Biały ser, śmietanę, jajko, budyń w proszku, cukier i kakao zmiksować na gładką masę. Dodać pokruszoną na drobne kawałki czekoladę.
    Masę wyłożyć na podpieczone ciasto. Ułożyć wiśnie. Całość piec ok 30 minut w tej samej temperaturze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować