Młode ziemniaki faszerowane pleśniowym kozim serem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Czas młodych ziemniaków, proponujemy faszerowane. Skorzystaliśmy z przepisu z najnowszego magazynu " Moje Gotowanie " Użyliśmy kozi ser z pleśnią "Bresse Bleu. Palce lizać

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg młodych ziemniaków
    3 kozie serki z pleśnią
    kilka gałązek świeżego tymianku
    sól
    pieprz
    tarta bułka

Młode ziemniaki faszerowane pleśniowym kozim serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Młode ziemniaki faszerowane pleśniowym kozim serem 1. Rozgrzałem piekarnik do 180 stopni C. Ziemniaki umyłem, osuszyłem (nie obieramy).
    Owinąłem każdy osobno w folią aluminiową. Zapiekałem przez godzinę na blasze, od czasu do czasu je obracałem. Jak zrobiły się miękkie odwinąłem ja z foli. Ściąłem górę, łyżką wydrążyłem pozostawiając ok. 5 mm miąższu.
    Wydrążone ziemniaki ugniotłem z kozim serem i listkami tymianku, lekko doprawiłem solą i pieprzem. Przygotowany farsz z powrotem włożyłem do wydrążonych łupinek. Posypałem bułką tartą i zapiekałem pod grillem ok. 7 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy