Młode ziemniaczki z piekarnika

5 (148 ocen)

  • 40 min

Młode ziemniaczki są na tyle smaczne, że nie trzeba ich dodatkowo opiekać w piekarniku, ale jeśli mamy ochotę odgrzać je sobie z dnia wcześniejszego, to ten pomysł jest idealny.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg młodych ziemniaków
    3 łyżki oleju smakowego z czosnkiem
    2 płaskie łyżki przyprawy do ziemniaków
    ok 15dkg pieczarek
    pęczek koperku
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki

Młode ziemniaczki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, które zostały nam z dnia poprzedniego najlepiej odgrzać. By były smaczne, wystarczy przełożyć je do rękawa do pieczenia, skropić olejem smakowym z czosnkiem oraz oprószyć przyprawą do ziemniaków. Zamknąć szczelnie rękaw i potrząsając dobrze wymieszać ze sobą składniki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180st C na ok 30 minut. Po tym czasie rękaw nacinamy od góry i opiekamy ziemniaczki jeszcze 10 minut na górnej grillowej grzałce.

Porady

Do pieczenia ziemniaków możemy dodać również główki pieczarek, a całość na końcu posypać posiekanym koperkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Ziemniaki Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować