Młoda kapusta zasmażana z koperkiem

5 (198 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Młoda kapusta to pyszny dodatek do obiadu. Do zasmażanej kapustki według mnie, obowiązkowym dodatkiem jest świeży koperek, który nadaje cudownego aromatu.

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • młoda kapusta biała 1 główka,

    cebula czerwona lub biała 1 szt,

    liść laurowy 2 szt,

    ziele angielskie szczypta,

    sos sojowy do smaku,

    sól i pieprz do smaku,

    masło 7 dag,

    mąka pszenna 2 łyżki,

    koper świeży posiekany 4 łyżki,
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Młoda kapusta zasmażana z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno siekamy, następnie zalewamy wodą, tak aby kapusta była nią przykryta i stawiamy na palnik. Do kapusty dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, sos sojowy oraz sól i pieprz, gotujemy do miękkości. Masło rozpuszczamy, dodajemy posiekaną cebulkę, smażymy do lekkiego zrumienienia, następnie dodajemy mąkę pszenną, mieszamy i podsmażamy aż będzie miała złocisty kolor. Zasmażkę dodajemy do miękkiej kapusty. Wszystko razem mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Przyprawiamy do smaku i dodajemy posiekany koperek. Podajemy jako dodatek do dania głównego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować