Młoda kapusta to pyszny dodatek do obiadu. Do zasmażanej kapustki według mnie, obowiązkowym dodatkiem jest świeży koperek, który nadaje cudownego aromatu.
Młoda kapusta zasmażana z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę drobno siekamy, następnie zalewamy wodą, tak aby kapusta była nią przykryta i stawiamy na palnik. Do kapusty dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, sos sojowy oraz sól i pieprz, gotujemy do miękkości. Masło rozpuszczamy, dodajemy posiekaną cebulkę, smażymy do lekkiego zrumienienia, następnie dodajemy mąkę pszenną, mieszamy i podsmażamy aż będzie miała złocisty kolor. Zasmażkę dodajemy do miękkiej kapusty. Wszystko razem mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Przyprawiamy do smaku i dodajemy posiekany koperek. Podajemy jako dodatek do dania głównego.
Komentarze